Kotipesänä teknologiakeskus

Innovaatio- ja toimintaympäristö, joka aktivoi kasvuun


Teknologiakeskukset edistävät teknologia- ja osaamisintensiivisen liiketoiminnan ja kasvuyritysten syntyä, kasvua ja kansainvälistymistä. Ne tarjoavat asiakkailleen

TEKEL-keskusten operatiivinen vaikutus ulottuu 14 100 yritykseen, joista 2200 toimii teknologiakeskuksissa.

Teknologiakeskusten ja yliopisto- ja korkeakoulumaailman silta on ollut vahva teknologiakeskustoiminnan alkutaipaleelta saakka. Usein yliopisto- ja korkeakouluyhteistyö näkyy erityisesti yrityskehityspalvelujen kehittämisessä ja toteutuksessa, esihautomo- ja hautomotoiminnassa, teknologiahautomoiden asiakasyritysrakenteessa, yhteistyöprojekteissa sekä tilayhteistyössä.


1 300 000 m2 monipuolisia toimitiloja


Teknologiakeskukset tarjoavat yrityksille valmiin toimintaympäristön, jossa yritys voi keskittyä ydinliiketoimintaansa. Kaiken kaikkiaan TEKEL-keskukset hallinnoivat 1 300 000 neliömetrin monipuolista ja asiakkaan tarpeiden mukaan muuntuvaa toimitilakokonaisuutta ympäri Suomen.

Toimintaympäristöjen erityispiirteet ja palvelujen painopistealueet vaihtelevat teknologiakeskuksittain. Perustarjonta pitää sisällään yleensä mm. tietoliikenne- ja teleyhteyksiä, ravintola- ja siivouspalveluja, toimistopalveluja sekä monipuolisia asiantuntijapalveluja, kuten koulutuspalveluja, patentti- ja lakitoimistot, konsultaatiota sekä kirjanpitopalveluja.


Kontakteja & verkostoja


Keskeisessä roolissa teknologiakeskustoiminnassa ovat verkostoyhteistyö ja kontaktit. Teknologiakeskukset toimivat aktiivisesti erilaisissa asiantuntija- ja toimialaverkostoissa.

Teknologiakeskusten menestys perustuu niiden asiakkaiden menestykseen. Oleellista onkin se, että verkostot ja kontaktit tuodaan asiakasyritysten käyttöön ja konkreettiseksi hyödyksi heidän liiketoimintansa kehittämiseen.


Lisätietoja


Katso myös:


Päivitetty 11.3.2011

 

Kuva: Technopolis Oyj, Kuopio

Kuva: Foodwest.

Kuva: Kuopio Innovation Oy.

Kuva: Lahden tiede- ja yrityspuisto Oy.

Paluu sivun alkuun